Korrekt speiderdrakt

Korrekt speiderdrakt

I dag består Norges speiderforbunds speiderdrakt av en grå skjorte med merker og distinksjoner, og et rutete skjerf med en skjerfknute av lær. Ulike merker på skjorta viser blant annet hvor i landet du er speider, og hvilke elementer i treningsprogrammet du har fullført. 

Skjorte og skjerf trenger du ikke å investere i med en eneste gang, men når du har bestemt deg for å bli speider, bør du kjøpe speiderskjerf. Skjorten kan du vente litt med og heller ønske deg til jul eller bursdag. Mørkeblå bukse/skjørt hører med når vi stiller i full speiderdrakt ved formelle anledninger. Pen olabukse er ok. Speiderskjorter og andre artikler får du kjøpt på speidernes egen sportsbutikk speidersport.no.

Vedlagte to PDF-filer viser hvordan korrekt speiderdrakt skal se ut, med anvisning av plassering av merker.

Foto: Norges speiderforbund/Morten Ødegaard